واژه ICDL مخفف International Computer Driving Licence، به معنای گواهینامه بین المللی کاربری کامپیوتر میباشد که در ۱۴۰ کشور جهان آموزش داده میشود. امروزه افراد زیادی در جهت فراگیری مهارتهای کامپیوتری روی میآورند. از این سو با پیشرفت سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات، افرادی که در به کارگیری این مهارتها دچار ضعف باشند، بی سواد تلقی میشوند.
اهمیت یادگیری این هفت مهارت به قدری حیاتی است که یکی از فاکتورهای مهم و حیاتی در فرایند جذب نیرو در سازمانها و موسسات میباشد.
هفت مهارت کاربری رایانه (ICDL) شامل مهارت های زیر میباشد:
۱- فناوری اطلاعات (مبانی کامپیوتر)
در این مهارت کاراموزان مفهومی کلی از فناوری اطلاعات و کار با نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر را فرا خواهند گرفت و با کاربرد روزانه برنامه های کاربردی کامپیوتر آشنا میشوند.
۲-سیستم عامل مقدماتی (Windows)
کارآموزان در این بخش استفاده از کامپیوتر و سیستم عامل را فرا میگیرند. همچنین لازم است کار و مدیریت فایل های کامپیوتری از جمله کپی، حذف و …. را بتوانند به راحتی انجام دهند.
۳- شبکه مقدماتی (Internet)
در این بخش کارآموزان با مفهوم کلی اینترنت آشنا شوند تا بتوانند که جستجوهای اینترنتی را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. در ضمن کار با پست الکترونیک تحت وب و همچنین نرم افزارهای پست الکترونیکی را نیز فرامیگیرند تا بتوانند به راحتی به ارسال و دریافت نامه های الکترونیک با پیوست و…. بپردازند.
۴- واژه پرداز (Microsoft Word)
در این مهارت کارآموزان کاربرد روزانه نرم افزار واژه پرداز را مانند ایجاد، ویرایش، قالب بندی، جدول بندی، کار با تصاویر و…. فرا میگیرند.
۵- صفحه گسترده (Microsoft Excel)
در این مهارت کارآموزان با پایه ای ترین نرم افزار حسابداری آشنا شده و ابزارهایی مانند ایجاد یک بوک کاری، قالب بندی سلول ها، نمودار، فرمول نویسی و مرتب سازی داده ها و … را یاد خواهند گرفت.
۶- بانک اطلاعاتی (Microsoft Access)
در این مهارت کارآموزان با فرآیند ایجاد بانک اطلاعاتی آشنا شده و میتوانند در پایان دوره یک پایگاهداده مانند بیمارستان، دانشگاه، بانک و … را ایجاد کنند.
۷- ارائه مطالب (Microsoft PowerPoint)
در این مهارت کارآموزان با ابزارهای صوتی و تصویری و حرکتی این نرم افزار قادر خواهند بود تا فایل های صوتی و تصویری جهت همایش ها و سمینار ها ایجاد کنند.